ПОУЧИТЕЛЕН ЕКСПЕРИМЕНТ

Руски учени направили следния експеримент. В голям аквариум поставили щука. В началото тя плувала из цялото пространство на аквариума.
След това изследователите поставили по средата на аквариума прозрачно и тънко, но много здраво стъкло . Рибата не виждала преградата и всеки път, когато се опитвала да премине в другата част на аквариума се натъквала на нея. Дълго време щуката се борила напразно и се опитвала да пробие през невидимата бариера. Това продължило известно време и когато силите й привършили, тя се прибрала в свободната част на аквариума. Тогава учените отстранили стъклото. Щуката обаче никога повече не се опитала да стигне до друга част на аквариума '

Учените я държали в аквариума една година и за този период тя нито веднъж не се пробвала да отиде в другия край , а продължавала да плувала в малкото пространство което познавала.

Дали е възможно и в нашите животи отдавна да я няма някоя преграда, но миналият ни опит да ни заставя да продължаваме да живеем по същия начин и да не ни дава възможност да продължим напред и да разширим своите граници!?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Copyright © 2012 МОБИУС ПСИХОТЕРАПИЯ All Right Reserved