10 МИТА ЗА ИНТРОВЕРТИТЕ



1 - Интровертите са несговорчиви. Това определено не е така. Те просто не обичат да говорят, когато няма какво да кажат. Никак не обичат празното бърборене. Ако говориш с тях за нещо, което ги интересува понякога дори не можеш да им затвориш устата.



2- Интровертите са срамежливи. Срамежиливостта няма нищо общо с интровертите. Те не се страхуват или притесняват от хората, но за какъвто и да е контакт им трябва причина. Не комуникират заради самото общуването.

3- Интровертите са груби. Интровертите често не виждат никакви причини за размяна на любезности. Куртоазията им е чужда като цяло. Предпочитат по-естествени и искрени отношения. Това разбира се е неприемливо за някой ситуации и това им пречи да се адаптират.

4- Интровертите на обичат хора. Точно обратното, интровертите ценят изключително много приятелите си. Освен това ако имате интроверт за приятел, значи имате верен съюзник за цял живот.

5- Интровертите не обичат да излизат. Интровертите не обичат да прекарват прекалено дълго време сред хората и в обществото, но в никакъв случай не са против излизанията, срещите, купоните. Интровертите много бързо усвояват информацията от обкръжението след което имат нужда от презареждане и преработка на впечатленията. Презареждането и усамотяването за период от време са жизнено важни за интровертите.

6- Интровертите винаги искат да бъдат сами. Те се чувстват перфектно, когато са сами със себе си, тогава имат възможност да обмислят нещата на спокойствие. Те обичат да мечтаят, да решават загадки. И въпреки това могат да се почувстват много самотни, ако няма с кого да споделят откритието, което са направили, размишлявайки над житейските проблеми.

7- Интровертите са странни. Повечето интроверти са индивидуалисти. Не се интересуват от нещата просто защото са популярни, модни или известни. Това често ги прави да изглеждат необичайни в очите на другите.

8- Интровертите са затворени и не се интересуват от света. Интровертите са хора, които са насочени предимно към вътрешният си свят и отделят голямо внимание на своите мисли и емоции. За тях има значение какво се случва около тях и често дори са много наблюдателни и внимателни, но просто вътрешният им свят е много по интересен и полезен.

9- Интровертите не знаят как да се забавляват. И това не е така, те просто разпускат по друг начин. Вместо шумните обществени места, интровертите предпочитат да разпускат вкъщи или сред природата.

10- Интровертите могат да станат екстроверти ако положат достатъчно усилия. Един свят без интроверти ще бъде един свят без учени, художници , поети, режисьори , лекари , математици , писатели и философи. Между другото, проучване на Силвърман (1986 ) показва, че процентът на интровертите сред хората с висок коефициент на интелигентност е много по-висок.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Copyright © 2012 МОБИУС ПСИХОТЕРАПИЯ All Right Reserved