ТЕСТ - НАРИСУВАЙ СВИНЯ



Този тест може да се прави индивидуално или в група. Дайте на участниците по един бял лист формат А4 и моливи и оставете възможност на всеки да нарисува свинята,която иска. Всеки рисува според своите способности и липсата на умения не е от значение за резултатите. След като художниците приключат със своята работа могат да изберат да я подпишат или да останат анонимни. Вторият вариант е по-интересен, защото съдържа интригата ще прилича ли художника на своята свиня и ще познаят ли останалите за кого става дума по описанието на характера на автора.



Когато рисунките са готови престъпете към интерпретация.

Интерпретация:

1.Разположение върху листа

- Ако сте поместили свинята в центъра на листа,сте реалист. Вашата самооценка съответства
на възможностите Ви.

- Ако сте нарисували свинята в долната част на листа сте песимист или просто не ви се рисува свиня в момента

- Ако свинята е нарисувана в горната част на листа, сте обхванати от оптимизъм и увереност(често напълно необосновано) с които заразявате и околните. 

2. Накъде гледа свинята

Това е изключително важно, защото една свиня никога не гледа случайно.

- Ако гледа наляво - значи сте консервативен тип личност и държи на традициите и семейните ценности. Като правило такива хора имат много добра памет за съжаление на околните. Възможно е да сте член на консервативната партия.

- Ако прасето гледа надясно -  иновативен и активен човек сте, но не харесвате семейните сбирки. Вероятно ще направите някакво голямо откритие.

- Ако свинята гледа напред (към Вас) –  Мотото ви е „Право куме в очи“. Вие сте директна, открита и пряма личност, която не се притеснява да води дискусии.

3. Очи, уши, уста.
- Ако очите са много малки и не се разбира петна ли са процепи ли са, значи сте неконтактна личност или имате късогледство.

- Големите очи говорят за някое от следните качества: наблюдателност, общителност, комуникативност, любознателност, любопитство, нахалство, наглост, дебелоочие.

-Очите е сложно да се интерпретират, но със сигурност извитите нагоре мигли, говорят за демонстративност, артистичност и желание за привличане на внимание.

- Ушите изразяват способността да се вслушваш в другите. Големите уши говорят за по-голяма способност,  а малките уши  за по-малка. Без уши - значи сте личностен тип ''перде''.

- Ако ъгълчетата на устата са издърпани нагоре, това е добър знак - означава, че свинята се усмихва. Винаги е хубаво една свиня да се усмихва. Това говори за приветлив и дружелюбен характер.

- Уста нарисувана като права линия - означава че имате проблеми, но не искате другите да разберат за тях. Също така може да се предположи, че в момента на рисуването не сте били пиян.

- Отпуснатите надолу ъгълчета на устата говорят за това, че определено свинята(съответно и нейният художник) не е в добро състояние на духа. Това се случва често около Коледа, когато някои свине и хора изпадат в депресивно състояние, съпроводено с повишена тревожност и мисли за смъртта.

4.Крака

- Ако прасето ви има четири крака - значи сте стъпили здраво на земята и няма за какво да се притеснявате. Ако са по-малко - чувствате се  неуверени или сте в етап на сериозна промяна .

5.Опашка


Тя символизира любовната сфера и качеството на сексуалния живот(подчертавам, че няма нищо общо с размера на члена при мъжете и завистта към пениса при жените). Тук важи принципът: колкото повече, толкова повече. Ако опашката е накъдрена и навита това говори за нестандартен сексуален живот. Правата опашка може да се възприема като традиционно отношение към секса.


Още няколко допълнения

Ако прасето е нарисувано с много детайли – Вие сте аналитичен и предпазлив човек или просто си нямате работа.

Ако прасето е нарисувано с малко детайли – Вие сте емоционален човек, който е склонен да поема рискове, като например да рисува прасета с малко детайли.

Ако свинята ви прилича на крава, значи трябва да намалите говеждото месото.

Ако свинята ви прилича на куче, значи сте правили друг тест.

Ако свинята ви прилича на кокошка, значи не сте виждали свиня.

Ако свинята прилича на партньора ви, по-добре скрийте рисунката бързо.

Ако свинята ви на нищо не прилича,спрете да правите тестове с рисуване.

Очаквайте скоро и другите тестове от поредицата:

Нарисувай дива свиня – продължение на този тест с изследване на способност за реакция в непозната среда.

Нарисувай съсел – тест за личностна злоба.

Нарисувай хлебарка – тест за устойчивост на радиация.

Нарисувай стоножка – тест за търпеливост.

Нарисувай делфин – тест за човечност.

Нарисувай червей – безсмислен тест направен само за да се попълни поредицата, защото много искахме да има общо седем теста. В най-добрия случай може да разберете дали можете да рисувате червей.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Copyright © 2012 МОБИУС ПСИХОТЕРАПИЯ All Right Reserved